expunere la soare

Pot să mă expun la soare dacă urmez procedura de epilare cu laser?

Oricât de frumoasă ar fi pielea bronzată, dacă îți dorești să urmezi un tratament de epilare cu laserul în sezonul cald, va trebui să ții cont de câteva sfaturi importante! Epilarea cu laser în timpul verii poate avea anumite considerații speciale datorită expunerii la soare. Cu toate acestea, este posibil să urmezi procedura de epilare cu laser vara, dar ar trebui să iei în calcul câteva recomandări pentru a minimiza riscurile și pentru a obține cele mai bune rezultate.

Zonele care sunt în mod normal acoperite de îmbrăcăminte și sunt ascunse de expunerea directă la soare, cum sunt axilele sau zona inghinală,  sunt mai potrivite pentru a fi tratate cu laser în timpul verii. Evită tratarea zonelor care sunt expuse la soare constant, cum ar fi picioarele sau brațele. În aceste zone, pielea poate fi mai sensibilă și mai vulnerabilă la riscul de arsuri solare sau iritații.

Dacă totuși ai în plan să faci epilare cu laser în timpul verii și pe zonele expuse, este foarte important să eviți expunerea excesivă la soare cu cel puțin 2 săptămâni înainte de procedură. Pielea ar trebui să aibă un ton natural și să nu fie bronzată. După procedură, din nou trebuie evitată expunerea prelungită la soare a zonelor tratate pentru cel puțin 1-2 săptămâni. Utilizează protecție solară cu un factor de protecție ridicat (SPF) de 50 atunci când ieși afară din casă.

piele barbat expusa prea mult la soare

 

Este de evitat expunerea la soare înainte de epilarea cu laserul

 

Pielea bronzată poate crește riscul de arsuri și complicații în timpul tratamentului cu laser. Evitarea expunerii la soare înainte de epilarea cu laser are legătură cu siguranța și eficacitatea procedurii. Există câteva motive pentru care se recomandă să eviți bronzarea sau expunerea la soare înainte de a face epilarea cu laser.

 

Epilarea cu laser funcționează cel mai bine dacă avem diferență mare dintre culoarea pielii și culoarea firului de păr. Dacă pielea ta este bronzată sau închisă la culoare din cauza expunerii la soare, laserul ar putea să nu poată diferenția între piele și firul de păr, ceea ce ar putea crește riscul de iritații sau arsuri. De asemenea, dacă pielea ta este bronzată recent și  încă este sensibilă în urma expunerii la soare, acest lucru poate crește riscul de arsuri sau iritații în timpul sau după procedura de epilare cu laserul.

 

Alegând să faci epilarea când pielea ta are un ton mai natural, vei avea rezultate mai precise și procedura va fi mai ușoară și eficace. Existența bronzului pe piele poate afecta absorbția energiei laserului și poate conduce la reacții nedorite.

 

Pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a reduce riscurile, este important să eviți expunerea excesivă la soare înainte de epilarea cu laser. Dacă ai întrebări sau îngrijorări cu privire la pregătirea pentru procedură, nu ezita să consulți specialiștii AMAZING SKIN înainte de a începe orice procedură.

epilare cu laserul pe picioare

Este de evitat expunerea la soare după tratamentul de epilare cu laser

 

Este recomandat să eviți expunerea prelungită la soare sau la bronzare imediat după o ședință de epilare cu laser. Acest lucru se datorează faptului că pielea devine temporar mai sensibilă în urma procedurii epilării cu laser și poate fi predispusă la arsuri solare sau iritații.

Epilarea cu laser determină în general o sensibilitate crescută a pielii, mai ales dacă zona tratată este expusă la soare. Specialiștii de la AMAZING SKIN recomandă să eviți expunerea directă la soare în primele 48 de ore după o ședință de epilare cu laser și să utilizezi protecție solară cu un factor ridicat de protecție (SPF) dacă ieși afară din casă, chiar dacă nu stai expusă la soare. După epilarea cu laser, pielea poate fi sensibilă la radiațiile UV. Este important să protejezi zona tratată de soare, fie prin purtarea hainelor de protecție, fie prin aplicarea unei creme de protecție solară cu un factor de protecție de 50.

În concluzie, epilarea cu laser vara este posibilă, dar necesită măsuri de precauție suplimentare pentru a evita riscuri precum iritații sau arsuri solare. Consultă întotdeauna specialiștii AMAZING SKIN înainte de a începe procedura și respectă instrucțiunile cu strictețe pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a-ți menține pielea în siguranță.

Dacă ești interesat de procedura de epilare cu laserul, dar nu ai ales un salon și nu știi cum poți alege cel mai bun loc, te poți documenta din acest articol: „Sfaturi despre cum să alegi cea mai bună clinică de epilare laser !”

Noi vă așteptăm în clinicile AMAZING SKIN cu oferte de preț imbatabile, cu multă siguranță și încredere datorită celor peste 7 ani de experiență în domeniu și datorită aparatelor Laser de ultimă generație, acreditate medical și a personalului specializat.

Scroll to Top