Întrebări frecvente epilare definitivă cu laser

Nu mai luptați cu soluțile temporare și scăpați definitiv de excesul de păr.

Ofertele noastre speciale vă permit să economisiți timp și bani atunci când doriti sa tratati mai multe zone în aceeași sesiune.

Întrebări frecvente

Procesul de tratament

De ce am nevoie de o consultație înainte de a începe tratamentul de epilare cu laser?

Aceasta este probabil cea mai importantă parte a tratamentului dvs., la consultație, verificăm istoricul dumneavoastră medical, vă evaluăm pielea și părul pentru a ne asigura că sunteți potrivit și pentru a răspunde la orice întrebări pe care le puteți avea cu privire la tratament.
Dorim să ne asigurăm că aveți toate informațiile relevante pentru a vă permite să luați o decizie informată că laserul este potrivit pentru dvs.
După consultarea dvs., ar trebui să fiți echipat cu toate cunoștințele de care aveți nevoie pentru a înțelege cum funcționează laserul și știința din spatele acestuia.

Nu am facut niciodată epilare cu laser și sunt nelinistita.

Înțelegem pe deplin, dacă nu ați experimentat această procedură înainte şi nu este nimic de care să vă faceți griji.
Scopul nostru principal pentru primele tale sesiuni este de a încetini cu adevărat creșterea părului și de a-l subția. Primele tale ședințe ar trebui să fie confortabile și ar trebui să simți o strângere ușoară/medie în funcție de densitatea părului tău.
Ne vom face timp să explicăm ce se va întâmpla și să ne asigurăm că te simți în largul tău. Terapeuții noștri sunt foarte profesioniști și se vor asigura să nu te simți niciodată inconfortabil.
Dacă vă confruntați cu un disconfort real, putem ajusta setările astfel încât să aveți un punct de plecare confortabil.

Ce trebuie sa facem inainte de prima sedinta?

Dacă vă gândiți la laser și ceară sau folosiți un epilator în mod regulat, vă recomandăm să opriți epilarea cu ceară/epilarea cu 4-6 săptămâni înainte de prima ședință pentru a vă asigura că foliculii sunt plini și aveți suficient păr de tratat.

Asigurați-vă că zona de tratament este lipsită de bronz (pielea sa nu fie bronzata excesiv si sa nu fie prezente iritatii /arsuri solare) – real sau de altă natură și exfoliați ușor cu aproximativ 5 zile înainte de prima ședință. Nu aplicați nicio cremă hidratantă, cremă, ulei sau loțiune pe zona de tratament, Aloe Vera este singurul lucru pe care l-am recomanda dacă pielea este iritată de la ras. Rade zona cu o seară înainte( daca parul are un ritm incet de creștere, daca parul creste imediat după radere se recomanda epilarea zonei cu 4-5 ore inainte de procedura)  și nu în ziua tratamentului, şi lasă timp suplimentar peste noapte pentru ca pielea să se regenereze și să faci tratamentul mai confortabil.

De câte ședințe de epilare cu laser am nevoie?

Totul depinde de individ. Mai jos preyenta o serie  medie de ședințe ale unei persoane care are pielea palidă, părul închis la culoare, care este dens, nu are probleme medicale subiacente și participă la ședințele lor și la ședințele de completare la intervalul de timp dat. 

 • Față 10-12 ședințe (Cele mai dificile zone de tratat, datorită faptului că părul este mai fin și sunt prezenți mai mulți foliculi) 
 • Bikini și axile : 6/8-10 (Labia este una dintre cele mai dificile zone de aici, deoarece culoarea pielii este mai închisă) .
 • Zone mari, picioare/brate etc 6/8-10 (genunchi, coapse din cauza pielii groase pe genunchi sau a firelor de par mai fine pe coapse)
 • Brate /piept 12-15 sedinte datorita parului foarte puternic, aspru si rezistent la laser.

După ce aceste sesiuni au fost finalizate, sunt necesare sesiuni de întreținere, majoritatea pacientilor vor avea nevoie în medie de 2-3 sesiuni de întreținere pe an. 

Care este diferența dintre IPL și epilarea cu laser?

Laserele sunt cele mai selective și mai eficiente în absorbția în melanină, ceea ce înseamnă că sunt mult mai eficiente decat alte aparate de pe piată.
Au fost publicate mai multe dovezi clinice care susțin eficacitatea tratamentelor cu laser. Laserele pătrund mai adânc în țesuturi pentru a viza în mod specific structurile părului. Alex 755nm, NdYAG1064nm și Diode 810nm penetrează aproximativ 4-5mm şi sunt proiectate special pentru a viza structurile părului, în timp ce majoritatea IPL-ului țintă doar 2 mm, nefiind de adânc pentru a viza în mod eficient aceste structuri.Laserele au sisteme de răcire mult mai avansate, ceea ce înseamnă tratamente mai confortabile.

Cât timp ar trebui să las între fiecare sesiune de epilare cu laser?

Din nou, acest lucru diferă de la persoană la persoană, dar în medie un interval de 4-6 săptămâni inițial, în funcție de zona tratată. Recomandam la fiecare 4 saptamani pentru fata pentru cel putin 8 sedinte. Acest lucru depinde de rata de recreștere. După aceea, putem extinde intervalele dintre sesiuni la un interval de 6-8 săptămâni sau mai mult dacă este necesar. Recomandăm la fiecare 4-6 săptămâni pe corp, în funcție de densitatea părului și modelul de recreștere și, din nou, extindem intervalele dintre sesiuni la un interval de 8-10 săptămâni. Zona dumneavoastră de tratament va fi evaluată continuu pe parcursul tratamentului dumneavoastră, iar terapeutul dumneavoastră vă va recomanda când trebuie să vă întoarceți pentru următoarea ședință.

Este epilarea cu laser permanenta?

Reducerea pe care o primiți este permanentă, dar este imposibil să obțineți eliminarea 100% a fiecărui folicul dintr-o anumită zonă. Pe parcursul tratamentului, părul și cantitatea de păr pe care o aveți se vor schimba dramatic – și ne referim în mod dramatic. Ceea ce începe ca un păr aspru, aspru și gros va deveni în cele din urmă un păr moale, subțire și ușor. Vei avea zone in care parul a disparut complet si vor ramane unele zone cu fire de par deschise sporadice. Aceste fire de păr vor fi culese la tratamentele dumneavoastră ulterioare de intreţinere. Sesiunile de intreţinere sunt recomandate pentru a ține departe aceste fire de păr mai fine și sunt de obicei necesare o dată sau de două ori pe an.

Mă pot bronza în timp ce am un tratament de îndepărtare a părului cu laser?

Nu, bronzarea nu este recomandată în timpul epilarii cu laser. Trebuie sa luam in calcul o perioada de 5-7 zile inainte si dupa sedinta de epilare definitiva sa nu ne expunem la soare. Bronzul are un impact asupra cantității de ședințe necesare și va avea un impact asupra rezultatelor tale. Acest lucru este mai răspândit atunci când începeți tratamentele, deoarece este important să aveți cel puțin 6-8 tratamente cu un interval de 4-6 săptămâni între ele.

Pot folosi bronz fals în timp ce am un tratament de îndepărtare a părului cu laser?

Da, puteți aplica autobronzant la aproximativ 4-5 zile după sesiune și îl puteți folosi între fiecare sesiune. Este extrem de important să nu folosiți bronz cu o săptămână înainte de tratament și să vă asigurați că vă exfoliați pielea zilnic pentru a elimina orice reziduu.  Mă pot epila cu ceară în timpul tratamentului meu de epilare cu laser? Nu, raderea este singura metodă de îndepărtare a părului recomandată atunci când incepeţi procedura cu laser. Epilarea cu ceară între sesiuni va afecta modelele de creștere a părului și va afecta rezultatele. 

Pot să mă rad între sesiunile mele de epilare cu laser?

Absolut, te poți rade cât vrei în timp ce faci un tratament cu laser.Vă recomandăm să radeţi zona de tratament cu o seară înainte de tratament, nu în ziua din, deoarece atunci când vă radeţi exfoliați și iritați ușor zona, așa că lăsați timp suplimentar peste noapte pentru ca pielea să se regenereze și să facă tratamentul mai confortabil. 

De ce nu pot epila cu ceară sau smulg între sesiunile mele de epilare cu laser?

Cândil epilați sau smulgeți, părul este complet îndepărtat din folicul şi astfel ca laserul nu mai este efficient. Dacă ați epilat sau smuls zona de tratament, va trebui să așteptați 6-8 săptămâni pentru ca foliculii să producă un păr nou.

Ar trebui să mă rad după tratamentul meu de epilare cu laser?

Puteți rade zona după tratamentul cu laser, dar trebuie să o lăsați timp de minim 48 de ore după tratament înainte de a rade zonele.  După tratamentul de îndepărtare a părului cu laser, părul poate încă să pară „în creștere”. De asemenea, poate apărea mai întunecat și mai gros în unele zone, cum ar fi linia bikinilor. Acesta este un proces natural de îndepărtare a părului cu laser, iar părul este acum într-o etapă de cădere. Pare mai întunecat și mai gros, deoarece a fost carbonizat de laser (acest lucru este bun). Poate dura 10 -21 de zile pentru ca părul să cadă din folicul, ceea ce va lăsa suprafața pielii vizibil mai netedă. În acest timp, este perfect să razi zonele pe care le-ai tratat și acest lucru împreună cu exfolierea regulată a zonelor va ajuta la procesul de căderea părului.

Cât de curând după îndepărtarea părului cu laser pot să mă exfoliez?

În funcție de cât de sensibilă este pielea dumneavoastră după procedura cu  laser, este sigur să începeți exfolierea ușoară la aproximativ 3-4 zile după tratament, doar fiți blând în prima săptămână.. Vă recomandăm cu adevărat exfolierea între întâlnirile cu laserul pentru a evita formarea firelor de păr încarnate sub piele.

Mă pot epila cu ceară după îndepărtarea părului cu laser?

Nu, raderea este singura metodă de îndepărtare a părului recomandată atunci când incepeţi procedura cu laser. Epilarea cu ceară între sesiuni va afecta modelele de creștere a părului și va afecta rezultatele. Medicamente și condiții medicale

Pot să iau ibuprofen înainte de ședința mea de epilare cu laser?

Vă rugăm să nu luați ibuprofen cu 48 de ore înainte de sesiunea de îndepărtare a părului cu laser, acest medicament poate provoca vânătăi după laser pentru anumite persoane. 

Fire crescute sub piele

Ce ar trebui să fac dacă îmi apar fire de păr încarnate în timpul tratamentului de îndepărtare a părului cu laser? Acest lucru se întâmplă de obicei dacă ați trecut de la epilarea cu ceară la ras si este nevoie de puțin timp pentru ca pielea dvs. să se adapteze. Se întâmplă, de asemenea, când firele de păr tratate scad și dacă nu te exfoliezi suficient de regulat, aceste fire de păr vor tinde să rămână prinse în piele. Dacă sunteți predispus la fire de păr încarnate, veți vedea în mod normal că apar umflături la aproximativ o săptămână după laser. Cu toate acestea, este foarte important să utilizați un produs special conceput pentru a ajuta cu firele de păr încarnate și să începeți să vă exfoliați în această etapă, altfel veți găsi mai multe fire de păr care devin încarnate. Este important să încetați să utilizați aceste produse cu o săptămână înainte de sesiune și să reîncepeți să le utilizați cu aproximativ o săptămână după sesiune. Metodele ușoare de exfoliere sunt cele mai bune pentru a elibera firele de păr încarnate, iar apoi hidratarea pielii este o necesitate.

Cum scap de firele de păr încarnate și cum se estompează semnele roșii pe care le lasă?

Exfolierea ușoară ar trebui să vă ajute, dar dacă sunteți predispus la firele de păr încarnate, merită să investiți într-un produs bun care să ajute pielea să se exfolieze chimic (nu înseamnă utilizarea de substanțe chimice, ci un ingredient activ în produs) spre deosebire de mecanic (scrubbing). Acest lucru va ajuta, de asemenea, semnele roșii să se estompeze în timp.

Obținerea celor mai bune rezultate

Îndepărtarea cu laser poate funcționa pe părul deschis la culoare? Epilarea cu laser va funcționa pe firele de păr deschise care conțin pigment închis, laserul nu are efect asupra firelor de păr deschise care sunt blonde, roșii, cenușii sau albe, deoarece nu conțin suficient pigment pentru ca laserul să poată fi absorbit.  De ce am nevoie de o consultație înainte de a începe tratamentul de epilare cu laser?  Aceasta este probabil cea mai importantă parte a tratamentului dvs., la consultație, verificăm istoricul dumneavoastră medical, vă evaluăm pielea și părul pentru a ne asigura că sunteți potrivit și pentru a răspunde la orice întrebări pe care le puteți avea cu privire la tratament. Dorim să ne asigurăm că aveți toate informațiile relevante pentru a vă permite să luați o decizie informată că laserul este potrivit pentru dvs.  După consultaţie dvs., ar trebui să fiți echipat cu toate cunoștințele de care aveți nevoie pentru a înțelege cum funcționează laserul și știința din spatele acestuia.

Trebuie să fac ceva înainte de primul meu tratament cu laser?

Dacă vă gândiți la laser și ceară sau folosiți un epilator în mod regulat, vă recomandăm să opriți epilarea cu ceară/epilarea cu 4-6 săptămâni înainte de prima ședință pentru a vă asigura că foliculii sunt plini și aveți suficient păr de tratat. Asigurați-vă că zona de tratament este lipsită de bronz – real sau de altă natură și exfoliați ușor cu aproximativ 5 zile înainte de prima ședință.  Nu aplicați nicio cremă hidratantă, cremă, ulei sau loțiune pe zona de tratament, Aloe Vera este singurul lucru pe care l-am recomanda dacă pielea este iritată de la ras.  Radeţi zona cu o seară înainte și nu în ziua tratamentului, şi lasă timp suplimentar peste noapte pentru ca pielea să se regenereze și să faci tratamentul mai confortabil.  

Trebuie să evit ceva după tratamentul meu de epilare cu laser?

Imediat după laser, pielea dumneavoastră va fi sensibilă, așa că vă rugăm să vă abțineți de la următoarele. 

 • Dușuri/căzi fierbinți, băi de abur
 • Nu exfoliați timp de 3-4 zile și folosiți metode ușoare de exfoliere (glonț nou) Nu folosiți șezlonguri pe zonă și nu expuneți zona la lumina directă a soarelui în timp ce aveți laser;
 • Nu folosiți produse parfumate sau creme groase timp de 48 de ore;
 • Nu purtați haine strâmte, cum ar fi blugi subțiri sau dresuri de nailon (dacă aveți picioarele tratate) timp de 48 de ore, deoarece acestea vor cauza acumularea de căldură și frecare în zonă și pot agrava pielea; 
 • Toate cele de mai sus pot provoca iritația pielii în zona tratată, este important să urmați aceste instrucțiuni pentru a vă asigura siguranța pielii. 

Cum exfoliez și cât de des ar trebui în timpul epilarii cu laser?

Aproximativ 7 -10 zile după sesiune, ciclul de creștere a părului tratat se va îndepărta din folicul. Vă recomandăm exfolierea folosind o presiune ușoară până la medie asupra pielii, deoarece exfolierea foarte aspră și agresivă o va agrava. Exfolierea ușoară regulată făcută de 2-3 ori pe săptămână este mai eficientă decât o ședință folosind o abordare cu mâinile grele, deoarece aceasta vă va traumatiza pielea. Mănușile de exfoliere sunt disponibile pe scară largă și, atunci când sunt folosite împreună cu un scrub ușor, se dovedesc a fi o combinație foarte eficientă. Aplicați cremă hidratantă după exfoliere pentru a ajuta pielea să se reface. 

Voi avea nevoie de sesiuni de intretinere?

Da, atunci când am finalizat un set de sesiuni (de obicei 6/8-10) și suntem mulțumiți de rezultatul tratamentului, este posibil să aveți nevoie să aveți sesiuni de completare sau de întreținere de câteva ori pe an. Aceasta depinde de persoană și de creșterea părului pe care a avut-o inițial. Firele de păr care rămân ar trebui să fie sporadice, fine și ușoare și să crească foarte lent.

Este epilarea cu laser permanenta?

Reducerea pe care o primiți este permanentă, dar este imposibil să obțineți eliminarea 100% a fiecărui folicul dintr-o anumită zonă. Pe parcursul tratamentului, părul și cantitatea de păr pe care o aveți se vor schimba dramatic – și ne referim în mod dramatic. Ceea ce începe ca un păr aspru, aspru și gros va deveni în cele din urmă un păr moale, subțire și ușor. Vei avea zone in care parul a disparut complet si raman unele zone cu fire de par deschise sporadice. Aceste fire de păr vor fi culese la tratamentele dumneavoastră de intretinere.

Confort în timpul tratamentului

Doare epilarea cu laser?

 Ajustăm setările în funcție de cât de sensibil sunteți și de ceea ce puteți gestiona personal. Ca și în cazul majorității tratamentelor, depinde de persoană și de zona tratată, dar ne vom asigura întotdeauna că vă simțiți confortabil. Una dintre intrebarile frecvente legate de epilarea definitiva cu laser este daca in timpul procedurii se simte vreo durere. In principiu, in momentul epilarii vei simti niste piscaturi. Durerea dispare, treptat, pe masura ce firele de par se raresc. O alta intrebare este daca epilarea cu laser distruge firele de par irevocabil. Epilarea definitiva cu laser presupune distrugerea foliculilor pilosi in faza anagena, insa organismul este viu si se regenereaza in permanenta, de aceea numim tratamentul epilare definitiva progresiva. Firele de par se elimina pe masura ce ele apar. Laserele pe care le folosim toate au dispozitive suplimentare de răcire pentru a reduce orice sensibilitate pe care o puteți simți pe parcursul tratamentului. Marea majoritate a pacientelor spun că anticiparea și gândirea la ea este cea mai proastă parte, tratamentul în sine este bine. Pentru primele impulsuri, energia se poate simți puțin ascuțită, dar pe durata unei sesiuni devine mai ușor de gestionat. 

Trebuie să anulez ședința de epilare cu laser dacă am menstruație?

Absolut nu, vă rugăm să folosiți un tampon dacă vi se tratează zona bikinilor. S-ar putea să fiţi mai sensibilă, dar nu este necesar să anulezi, se întâmplă tot timpul și nu este o problemă. Nu trebuie să efectuați nicio formă de exercițiu intens după tratamentul de îndepărtare a părului cu laser timp de cel puțin 24 de ore. Deoarece laserul funcționează pe principiul folosirii căldurii pentru a distruge foliculii de păr adânc sub suprafața pielii, o creștere a temperaturii naturale a corpului prin exerciții fizice combinată cu transpirație va provoca o creștere a iritației pe zona de tratament. Acest lucru este valabil și pentru înot, unde clorul din apă poate provoca iritații ale pielii în cele 24 de ore după tratament. 

Prima sedinta

În timpul procesului de consultaţie, terapeutul va discuta cu dumneavoastră următoarele:

 • Obiectivele și așteptările tratamentului;
 • Este foarte important ca obiectivele sa fie realiste si bine stabilite inca de la inceputul tratamentului pentru a ajunge la rezultatele dorite;
 • Metoda actuală de îndepărtare a părului;
 • Tipul părului și pielea;
 • Cum funcționează tratamentul de îndepărtare a părului cu laser. 
 •  Procesul de tratament și factorii care vă vor determina rezultatele
 • Tonul pielii. Tonul pielii tale este un factor important atunci când vine vorba de eficacitatea tratamentelor de îndepărtare a părului cu laser;
 • Culoarea părului;
 • Hormonii;
 • Ciclurile de creștere ale părului tău;
 • Utilizarea produselor de îndepărtare a părului anterior;
 • Urmând recomandările oferite de către specialistul in epilare.

• Cerințe de pregatire

Dacă vă gândiți la laser și ceară sau folosiți un epilator în mod regulat, vă recomandăm să opriți epilarea cu ceară/epilarea cu 4-6 săptămâni înainte de prima ședință pentru a vă asigura că foliculii sunt plini și aveți suficient păr de tratat.  Asigurați-vă că zona de tratament este lipsită de bronz – real sau de altă natură și exfoliați ușor cu aproximativ 5 zile înainte de prima ședință.  Bărbierește zona cu o seară înainte și nu în ziua tratamentului, pentru că atunci când te bărbierești exfoliazi ușor și irită zona, așa că lasă timp suplimentar peste noapte pentru ca pielea să se regenereze și să faci tratamentul mai confortabil. Bărbierirea în ziua tratamentului va face ca pielea să se simtă mai sensibilă pe tot parcursul tratamentului și poate limita cantitatea de energie pe care o putem folosi din cauza sensibilității pielii. 

• Cerințe de îngrijire ulterioară

Imediat după laser, pielea dumneavoastră va fi sensibilă, așa că vă rugăm să vă abțineți de la următoarele.

 • Dușuri/căzi fierbinți, băi de aburi, saune, piscină și exerciții fizice pentru 24-48 de ore;
 • Nu exfoliați timp de 3-4 zile și folosiți metode ușoare de exfoliere (glonț nou) Nu folosiți șezlonguri pe zonă și nu expuneți zona la lumina directă a soarelui în timp ce aveți laser;
 • Nu folosiți produse parfumate sau creme groase timp de 48 de ore;
 • Nu purtați haine strâmte, cum ar fi blugi subțiri sau dresuri de nailon (dacă aveți picioarele tratate) timp de 48 de ore, deoarece acestea vor cauza acumularea de căldură și frecare în zonă și pot agrava pielea;
 • Toate cele de mai sus pot provoca iritația pielii în zona tratată, este important să urmați aceste instrucțiuni pentru a vă asigura siguranța pielii.).
 • Rezultatele prescrise ale tratamentului.

• Rezultatele prescrise ale tratamentului

 (Reducerea pe care o primiți este permanentă, dar este imposibil să obțineți eliminarea 100% a fiecărui folicul dintr-o anumită zonă. Pe parcursul tratamentului, părul și cantitatea de păr pe care o aveți se vor schimba dramatic – și ne referim în mod dramatic. Ceea ce începe ca un păr aspru, aspru și gros va deveni în cele din urmă un păr moale, subțire și ușor. Vei avea zone in care parul a disparut complet si raman unele zone cu fire de par deschise sporadice. Aceste fire de păr vor fi culese la tratamentele dumneavoastră ulterioare de completare. Tratamentele de completare sunt recomandate pentru a ține departe aceste fire de păr mai fine și sunt de obicei necesare o dată sau de două ori pe an.)

• Voi avea nevoie de sesiuni de intretinere?

Da, atunci când am finalizat un set de sesiuni (de obicei 8-10) și suntem mulțumiți de rezultatul tratamentului, este posibil să aveți nevoie să aveți sesiuni de completare sau de întreținere de câteva ori pe an. Aceasta depinde de persoană și de creșterea părului pe care a avut-o inițial. Firele de păr care rămân ar trebui să fie sporadice, fine și ușoare și să crească foarte lent.)

Procesul de tratament și factorii care vă vor determina rezultatele

 Ciclul tău de creștere a părului      Ciclul de creștere a părului joacă un rol important în eficiența îndepărtării părului cu laser. Pur și simplu pentru că tratamentul funcționează doar pe părul care se află în faza anagenă de creștere. Într-adevăr, este singurul moment în care atât părul, cât și foliculul se conectează, permițând energiei luminoase să călătorească de la primul la cel mai târziu.     Din păcate, doar 20% din tot părul corporal se află în faza anagenă de creștere în orice moment. Restul de 80% din păr se află într-una din celelalte trei etape: catagen, telogen, exogen. Astfel, o ședință poate trata doar până la 20% din părul anagen. De aceea, tratamentele includ întotdeauna cel puțin șase ședințe și de ce trebuie să așteptați patru/șase săptămâni între ședințe.      Nici nu există o modalitate de a ști cât timp va rămâne fiecare păr în fiecare fază sau dacă fiecare folicul de păr produce în prezent păr. Deoarece ciclul de creștere a părului este dificil de urmărit, poate fi dificil să tratezi 100% din păr în acele șase sesiuni. Este posibil ca, chiar și după tratamentul inițial, un oarecare aer folicular să producă brusc păr pur și simplu pentru că părul pe care l-au produs nu a fost în stadiul potrivit de creștere în tot acest timp.     Cel mai bun mod de a obține rezultate bune, indiferent de ciclul tău de creștere a părului, este să ții un program strâns. Asigurați-vă că veniți la o ședință la fiecare patru// șase săptămâni și că urmați foarte strict recomandările de îngrijire înainte și după ședință. Este posibil să nu aveți control asupra cât de repede crește părul, dar aveți control asupra modului de a face tratamentul mai fin.

Nivelurile tale de hormoni

Hormonii pot avea un impact asupra rezultatelor epilarii cu laser pur și simplu pentru că creșterea părului este declanșată de hormoni. Aceasta înseamnă că, dacă aveți niveluri hormonale mai ridicate, creșterea părului va fi mai rapidă și este posibil să nu vedeți rezultate imediat. De exemplu, excesul de hormoni masculini, cum ar fi testosteronul, va stimula creșterea părului. Astfel, femeile sau bărbații care primesc terapie de substituție hormonală în momentul îndepărtării părului pot vedea scăderea părului după tratament, dar vor avea mai multă recreștere decât cineva care nu primește terapie hormonală. Acesta poate fi și cazul unora cu alte dezechilibre hormonale.Chiar dacă dezechilibrele hormonale pot interfera cu tratamentul, acesta nu va avea efecte drastice. Pacienții vor putea în continuare să vadă o diferență clară înainte și după tratament. Astfel, epilarea cu laser rămâne o soluție excelentă pentru persoanele transgender, mai ales atunci când trece de la bărbat la femeie.  Deși impactul rezultatelor epilarii cu laser va fi mult mai mic, luarea de contraceptive hormonale poate avea, de asemenea, un impact asupra tratamentului. În timp ce femeile însărcinate nu ar trebui să fie supuse epilarii cu laser, dacă ar fi făcut tratamentele înainte de sarcină, pot observa creșterea părului în locurile care au fost tratate sau care nu au avut păr. 

Tonul pielii și culoarea părului

    Epilarea cu laser funcționează cel mai bine la persoanele cu piele deschisă și păr întunecat. Acest lucru se datorează faptului că contrastul părului cu pielea este atât de clar, încât laserul nu va avea nicio problemă să repereze părul pe piele. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că epilarea cu laser funcționează numai la persoanele cu piele deschisă și haine închise la culoare. Într-adevăr, epilarea cu laser funcționează pe toate tonurile de piele și culoarea părului.     Cu toate acestea, tratarea părului întunecat pe pielea întunecată sau a părului deschis pe pielea deschisă poate fi mai dificilă și poate dura mai mult. Într-adevăr, cu cât contrastul părului cu pielea este mai scăzut, cu atât este mai dificil pentru laser să găsească părul și să trimită energia luminoasă prin dermă către folicul. Îmbunătățirea tehnologiei laser, cum ar fi laserele ND: YAG și laserele cu diodă, permit un tratament sigur și eficient al persoanelor de culoare.      Cu astfel de mașini, energia ajunge la foliculul de păr fără a se baza prea mult pe melanină pentru a face acest lucru. Ele oferă o soluție bună pentru persoanele de culoare. Cu toate acestea, în esență, părul lor rămâne mai greu de vizat și, prin urmare, tratamentele cu laser pot necesita mai multe ședințe. Tratarea părului blond este, de asemenea, mai dificilă. Aici, problema este lipsa pigmenților.     Într-adevăr, părul blond și roșu au un conținut foarte scăzut de pigmenți. Astfel, sunt foarte greu de vizat și de tratat. Cu toate acestea, un laser cu diodă cu o lungime de undă de 755 nm va permite tratarea în siguranță a părului blond. Cu toate acestea, deoarece sunt mai greu de vizat, este probabil ca pacienții să aibă nevoie de ședințe suplimentare pentru a se asigura că fiecare folicul de păr este deteriorat permanent și nu poate produce păr nou.      Nerespectarea recomandărilor de îngrijire înainte și după ședință vă poate afecta epilarii cu laser. Într-adevăr, vă poate forța să vă schimbați programul sau să vă opriți complet tratamentul pentru câteva câteva câteva luni. Este posibil să nu ai control asupra anumitor factori, dar vei avea control asupra altora. De aceea este atât de important să vă respectați programul, să respectați recomandările de îngrijire și să vă protejați pielea. 

Fa-ti o programare

Suna acum sau trimite un mesaj, pentru a putea face o programare.

  BucurestiPopesti-LeordeniBacauIasiBrailaGalati


  Scroll to Top