distrugere folicul cu laser

Epilator cu laser acasă versus epilarea cu laser la salon

Care dintre cele două opțiuni oferă rezultate pe termen lung și care necesită întreținere regulată? Cum se pot compara rezultatelor?  În ce stadiu se află tehnologia de epilare cu laser acasă în comparație cu cea utilizată în saloane? Există inovații recente care fac o opțiune mai atractivă decât cealaltă? Care metodă este mai potrivită pentru diferite tipuri de piele și tipuri de păr? Există restricții sau recomandări specifice pentru fiecare opțiune?

Acestea sunt câteva întrebări la care încercăm să răspundem cu acest articol amplu. Dorim să oferim o imagine cât mai clară și să răspundem cât mai exact, astfel încât să poți lua decizia cea mai corectă când vine momentul să alegi între cele 2 variante.

fata epilata laser la axile

Argumente pro și contra la epilarea cu laser acasă versus salon

 

Decizia între epilatorul cu laser acasă și epilarea cu laser la salon depinde de preferințele personale, de bugetul fiecăruia și de nivelul de confort. Fiecare opțiune are avantaje și dezavantaje, iar alegerea depinde de prioritățile tale și de ce îți dorești în ceea ce privește eliminarea părului nedorit.

Epilarea cu laser acasă

Am putea spune că principalul avantaj este că poți într-adevăr efectua tratamentele de epilare cu laser în confortul casei tale, evitând deplasările la salon, deci nu trebuie să petreci timp în trafic sau să aștepți programări. Poți utiliza epilatorul cu laser în funcție de propriul tău program. Pentru persoanele foarte aglomerate și pentru cele timide, poate fi o opțiune, se pot efectua tratamentele în intimitatea casei tale, fără a fi nevoie să expui zonele de tratament în fața unui specialist.

Ce trebuie să știi este că epilatoarele cu laser acasă au puterea mult mai mică în comparație cu echipamentele profesionale, ceea ce înseamnă rezultate mai puțin eficiente. Va fi necesar să faci mai multe ședințe și răbdare pentru a vedea rezultate semnificative cu un epilator cu laser acasă. 

Aparatele cu laser de acasă utilizează tehnologia IPL, care emite pulsații intense de lumină pentru a ținti pigmentul din foliculii de păr. Aceste dispozitive sunt mai mici și sunt portabile. Au putere mai mică în comparație cu echipamentele profesionale, ceea ce înseamnă că pot necesita mai multe ședințe pentru a obține rezultate notabile. De asemenea, sunt recomandate a fi  eficiente doar pe persoane cu pielea deschisă și păr închis.

Epilarea cu Laser la salon

 

Procedurile de epilare cu laser la salon sunt efectuate de profesioniști bine pregătiți, folosind echipamente puternice, ceea ce poate duce la rezultate mai eficiente în eliminarea părului nedorit.  Există Lasere de ultimă generație, cum este laserul EXO PRIME ICE de la AMAZING SKIN de ultimă tehnologie , care elimină până la 75% din firele de păr active încă de la prima ședință.  De asemenea, specialiștii monitorizează și ajustează setările laserului pentru a se potrivi cu tipul tău de piele și păr, reducând astfel la minim riscul de efecte secundare, lucru care la un aparat Laser de folosit acasă nu se poate seta.

Ca și argumente contra epilării cu Laser la salon, ar fi faptul este necesar să programezi ședințe și să te deplasezi la salon, ceea ce poate fi incomod pentru unii și totodată costul care poate părea mai ridicat decât epilarea cu laserul acasă, însă dacă se iau în calcul eficiența epilării și rezultatele, balanța se poate înclina invers.

La salon, se utilizează echipamente cu laser de înaltă putere, cum ar fi laserul diodă sau laserul Alexandrite, care pot oferi rezultate mai rapide și eficiente. Specialiștii la salon vor personaliza setările laserului pentru a se potrivi cu tipul de piele și păr al fiecărui client, minimizând riscul de efecte secundare. De obicei, se pot obține rezultate notabile după mai puține ședințe în comparație cu aparatele de acasă. Aparatele Laser performante de ultimă generație, se pot seta în funcție de culoarea părului și de culoarea pielii, astfel că vei obține rezultate indiferent de cum arăți. Excepție fac firele foarte subțiri care sunt incolore sau aceiași culoare cu pielea și pe care niciun LASER nu le poate depista și distruge.

Epilatoarele cu laser acasă sunt mai potrivite pentru zone mici ale corpului, cum ar fi fața, iar pentru celelalte zone cum ar fi epilarea axile, inghinal, picioare la femei, spate sau pectorali la bărbați, este mult mai indicat să mergi la salon pentru a te bucura de rezultate eficiente într-un timp cât mai scurt.

În final, așa cum spunea o colegă specilist operare Laser în salon, nu prea poți compara cele 2 metode – este ca și cum ai compara un Iphone de ultimă generație cu primul IPhone apărut în piață. Diferențele sunt mult prea mari între cele 2 aparate atât din punct de vedere al tehnologiei integrate, cât și a rezultatelor obținute.

 

Restricții și recomandări în utilizarea Laserului acasă pentru epilarea definitivă

Dacă totuși te-ai decis că merită să achiziționezi un aparat Laser pentru epilarea definitivă acasă, este bine să știi că există anumite restricții și recomandări, pe care vi le oferim în cele de mai jos.

Asigură-te în primul rând că aparatul cu laser de acasă este potrivit pentru tipul tău de piele și culoarea părului. Aparatele funcționează cel mai bine pe pielea mai deschisă și părul închis, deci dacă ești brunetă și ai tenul alb, poți face această încercare.  Recomandăm de asemenea să faci un test chiar la magazin. Solicită o testare pe o mică zonă a pielii, pentru a testa sensibilitatea și pentru a te asigura că nu ai reacții adverse.

Respectă cu strictețe instrucțiunile din manualul aparatului cu laser – te sfătuim să-l citești foarte bine din scoarță în scoarță – setările corecte și tehnicile de utilizare sunt esențiale. Dacă aparatul vine cu ochelari de protecție, asigură-te că îi folosești pentru a proteja ochii. Începe cu niveluri mai scăzute de intensitate și crește treptat pe măsură ce te obișnuiești cu procedura. Evită expunerea la soare înainte și după tratamente pentru a preveni riscul de hiperpigmentare sau iritații.

Ține cont de următoarele restricții:

  1. Nu folosi aparatul cu laser pe pielea recent bronzată, deoarece riscul de arsuri sau iritații este mai mare.
  2. Evită utilizarea aparatului cu laser pe zone cu tatuaje sau pe zone cu mătreață sau iritații ale pielii.
  3. Nu utilizați dispozitivul pe pielea iritată sau cu răni deschise. Riscați să le faceți și mai mari și mai puternice;
  4. Epilarea cu laser nu este recomandată în timpul sarcinii sau alăptării, deoarece efectele asupra fătului sau al bebelușului nu sunt pe deplin înțelese.

Atunci când epilarea cu Laser are loc la salon, este foarte important că există specialiști în utilizarea Laserului care vă vor spune toate restricțiile și vă vor însoți pe tot parcursul tratamentului de epilare cu Laser cu sfaturi și recomandări.  Poți întreba la salon ce calificări are specialistul în utilizarea laserului și eventual să-ți arate certificatele de bună funcționare. În acest mod vei fi sigur că ești pe mâini bune și că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

Te așteptăm în saloanele AMAZING SKIN, unde avem aparatură de ultimă generație, acreditată medical și profesioniști în utilizarea Laserului cu experiență îndelungată și rezultate excelente în portofoliu.

Scroll to Top