tanar si adult

De la ce vârstă se poate începe epilarea cu laserul?

Am fost întrebați de multe ori la salon, mai ales de persoanele foarte tinere până la 18 ani, dacă pot  începe procedura de epilare cu laserul. Ne-am gândit să oferim un răspuns public, astfel încât chiar dacă intenționezi sau nu să începi un tratament de  epilare cu laserul, să știi care sunt factorii care te-ar putea opri.

Există restricții de vârstă la epilarea cu laserul?

 

Este sigur că epilarea cu laser se efectuează pe persoane adulte, inclusiv pe tineri și persoanele mai în vârstă. Fiind o procedură cosmetică , epilarea poate fi efectuată chiar și de la o vârstă fragedă, dar este important să se ia în considerare dezvoltarea hormonală și pubertatea în cazul adolescenților.

Dacă ciclul de creștere și dezvoltare al adolescenților s-a stabilizat, de obicei în jurul vârstei de 16-18 ani, atunci se poate începe epilarea cu laser. Foarte important în saloanele AMAZING SKIN este ca părinții adolescentului să fie implicați și să acorde consimțământul în cazul minorilor care doresc să facă tratamentul. Solicităm acest consimțământ pentru a avea siguranța că persoana care urmează să urmeze tratamentul de epilare cu laserul înțelege procedura și procesul care urmează să-i fie aplicat.

În plus, epilarea cu laser necesită mai multe sesiuni pentru a obține rezultate optime – nu scapi de la prima ședință de toate firele de păr incomode. De aceea, este important ca persoana care urmează să fie tratată, să fie în măsură să ducă la bun sfârșit întregul proces și să se angajeze la respectarea recomandărilor noastre.

Dar ce înseamnă de fapt că adolescentul să aibă ciclul de creștere stabil?

Procedura de epilare cu laser funcționează cel mai bine pe părul care are pigment, deoarece laserul vizează sau citește melanina (pigmentul din păr). Prin urmare, este important ca părul să fie suficient de pigmentat pentru a permite laserului să fie eficient. La copii sau adolescenți, dacă părul se află încă în faza de dezvoltare și nu a ajuns la maturitate completă în ceea ce privește culoarea și grosimea, există riscul ca laserul să nu-l citească, deci să nu-l elimine. Cu alte cuvinte, riscul este că se plătește ședința degeaba – epilarea cu laser nu va avea efectele așteptate.

fata de copil si fata de adult

Există o limită maximă de vârstă până la care se poate face epilarea cu laser?

În ceea ce privește persoanele mature, mai în vârstă, pot beneficia de epilarea cu laser, cu condiția ca sănătatea generală a pielii și a corpului să permită efectuarea tratamentului.

Afecțiuni precum eczema, psoriazisul sau dermatita necesită precauții suplimentare în timpul epilării cu laser. Unele afecțiuni de piele pot face procedura inconfortabilă sau pot crește riscul de reacții adverse. Persoanele care dezvoltă cicatrici cheloide sau hipertrofice au un risc mai mare de a dezvolta cicatrici inestetice în urma tratamentului cu laser.

De asemenea bolile care afectează coagularea sângelui, precum hemofilie sau trombocitopenie, au un risc crescut de sângerare în timpul procedurii de epilare cu laser.

Chiar și anumite medicamente, precum antibioticele tetracicline, diureticele tiazidice și medicamentele pentru acneea cu retinoizi, pot face pielea mai sensibilă la lumină solară și la laser implicit.  Utilizarea acestor medicamente pe perioada procesului de epilare cu laser, poate crește riscul de arsuri sau reacții cutanate adverse.

Medicamentele anticoagulante, cum ar fi warfarina sau aspirina, pot afecta coagularea sângelui și pot crește riscul de sângerare în timpul procedurii cu laser. Unele medicamente, cum ar fi retinoizii topici sau medicamentele pentru acneea cu tetracină, pot face pielea mai sensibilă și crește riscul de reacții adverse la laser.

Este foarte important ca persoana care urmează procedura de epilare cu laserul să fie transparente și deschise și să ne spună exact ce tratamente iau și ce afecțiuni au pentru stabili încă de la prima ședință dacă se poate urma sau nu procesul de epilare cu laserul. Discuția cu un medic dermatolog înainte de a se prezenta la salonul de epilare cu laserul, ar putea elimina orice risc în cazul persoanelor care se știu cu anumite afecțiuni ale pielii sau care iau medicamente.

În final, putem spune că nu există o limită strictă de vârstă pentru epilarea cu laser, dar este important să se țină cont de aspectele subliniate mai sus, în funcție de grupa de vârstă a persoanei care dorește să facă tratamentul. Prima ședință în toate saloanele AMAZING SKIN este dedicată înțelegerii de către client al procesului de epilare cu laserul, le explicăm tuturor pacienților cum funcționează laserul și care sunt pașii prin care va trece în perioada procesului de epilare. De asemenea discutăm și despre istoricul lui de medicamente și de boli și ne rezervăm dreptul să refuzăm anumitți pacienți care nu prezintă transparență sau deschidere în a transmite toate detaliile – le recomandăm acestor pacienți să vină la salon cu trimitere din partea medicului dermatolog.

 

Scroll to Top