Chiar se oprește creșterea părului în urma epilării definitive cu laser?

În prezent, epilarea cu laser este cea mai eficientă și mai sigură modalitate de a îndepărta părul de pe orice parte a corpului, fie că este vorba de față, picioare sau zona bikini. Laserul diferă în mod favorabil de multe alte opțiuni existente pentru îndepărtarea părului, cu care puteți scăpa permanent (sau câțiva ani, în funcție de caracteristicile individuale ale fiecărei persoane) de părul nedorit pe toate părțile corpului.
Afectând suprafața pielii cât mai delicat posibil, laserul nu provoacă durere în timpul procedurii, iar procesul de epilare durează doar câteva minute.

Ce trebuie să faceți înainte, în timpul și după procedura de epilare?

Pentru epilarea cu laser va trebui să vă pregătiți. Un bun specialist vă va întreba probabil despre alergii, boli de piele și alte afecțiuni care pot afecta intensitatea epilării. El vă va spune, de asemenea, dacă puteți face plajă, înota, face sport după epilarea cu laser, etc.
Expuneți-vă mai puțin la soare și folosiți o cremă de protecție solară. După bronzare, pielea este mai închisă la culoare; în al doilea rând, s-ar putea comporta imprevizibil în timpul epilării, și nu veți dori să aveți pete pe față, nu-i așa?

Nu vă epilați și nu folosiți alte metode de îndepărtare a părului timp de cel puțin patru-șase săptămâni înainte de epilarea cu laser. Cu o zi sau două înainte de epilarea cu laser, radeți părul în locul unde va acționa laserul. Aceasta va ajuta la evitarea deteriorării epidermei din cauza părului ars. În acest caz, totul va rămâne în interiorul pielii, astfel încât epilarea cu laser va avea succes și laserul va funcționa eficient.
În timpul procedurii, esteticiana va pregăti zona care urmează să fie tratată. Pielea va fi curățată de urme de produse cosmetice, sebum și impurități și va fi dezinfectată. Ochelarii speciali sunt purtați pe ochi pentru ca retina să nu fie afectată de radiațiile laserului. Unele tipuri de proceduri implică aplicarea unui gel, astfel încât dispozitivul să poată aluneca cu ușurință pe suprafață și să fie în contact strâns cu pielea. După o ședință de epilare cu laser, zona poate fi puțin umflată și roșie, acest lucru este normal și dispare de obicei în câteva ore.
Nu vă supraîncălziți niciodată pielea după epilare. Evitați saunele, chiar și băile fierbinți. După epilarea cu laser nu trebuie să supraîncărcați pielea, lăsați-o să se odihnească și să-și revină. Nu vă expuneți la soare între tratamentele de epilare cu laser și timp de două până la șase săptămâni după ultimul tratament, altfel pot apărea pete pigmentare pe piele.

De câte ședințe este nevoie?

Atunci când pacienții respectă pe deplin recomandările terapeuților, pot scăpa de aproape 99% din firele de păr nedorite. Impresionant, nu-i așa? Dar, în primul rând, persoanele care decurg la această procedură se întreabă câte tratamente de epilare cu laser au nevoie. Rezultatul dorit va fi vizibil după cel puțin cinci ședințe, chiar și mai mult.

Laserul distruge foliculul în stadiul de creștere, dar este vorba despre un fir de păr activ. Odată ce a dispărut, alți foliculi încep să se trezească și să crească de la zero. Acesta este motivul pentru care epilarea cu laser nu poate fi limitată la o singură ședință. În total, există mai multe faze de creștere a foliculilor latenți, dar numărul lor, va scădea cu fiecare vizită la cosmetician.

Multe persoane se așteaptă să scape de tot părul nedorit în câteva săptămâni înainte de concediu – înghesuind sesiunile. Dar aici este necesar să răspundem la o întrebare importantă: în câte zile este posibil să veniți pentru următoarea procedură de epilare cu laser? Intervalul nu ar trebui să fie mai mic de o lună. Acesta este intervalul pentru tratamentul facial. Pentru zona bikini și picioare poate dura până la două luni. Esteticiana va stabili data exactă la care trebuie să reveniți.

Intervalul se datorează faptului că, după epilarea cu laser, părul este ars, mai exact, partea sa vizibilă. Iar ceea ce rămâne în profunzimea epidermei se va ridica și va cădea. Acest lucru necesită timp – aproximativ câteva săptămâni. Sarcina dumneavoastră este să așteptați foliculii latenți, astfel încât specialistul să poată lucra asupra lor în timpul celei de-a doua, a treia și a următoarelor ședințe. Având în vedere intervalele, un curs complet poate dura aproximativ un an.

Epilarea cu laser este permanentă?

După o cură de epilare cu laser, puteți dezvolta fire de păr slabe, pe care le puteți îndepărta aproximativ o dată pe an. La întrebarea: “Chiar se oprește creșterea părului în urma epilării definitive cu laser”, răspunsul este “da”, în condițiile în care se fac toate ședințele recomandate și se ține cont de toate sfaturile specialistului.

AMAZING SKIN este un salon de top, specializat exclusiv în epilarea definitivă cu laser. Are aparate laser de ultimă tehnologie, acreditate medical și personal calificat ce oferă suport pe toată perioada tratamentului de epilare definitivă cu laser. Fără durere și fără iritații.  AMAZING SKIN crede în calitate și te asteptăm în centrele noastre la o consultație pentru a personaliza planul tratamentului tău de epilare.
Încredere, Siguranță, Experiență.

Scroll to Top